Boligkjøpet - steg for steg

Som feltutbygger på Romerike får vi ofte spørsmål fra kunder rundt kjøp av ny bolig i prosjekt. Lurer du på hvordan prosessen foregår frem til overtagelse? Her presenterer vi en kort oversikt - fra man har kjøpt boligen og frem til nøkkelen er i dine hender.

Finn din fargepalett

Finn din fargepalett

Det er ingen hemmelighet at å bruke farger er den enkleste måten å få et personlig og hyggelig hjem på. Fargerike omgivelser er det som er mest naturlig for oss, og det er i slike miljøer vi slapper mest av, holder oss friske, er mest kreative og smiler mest. For å skape en helhetlig fargebruk i boligen din kan det være lurt å starte med å finne din fargepalett, det gjør veien videre så mye enklere.

Foto av kvinne som bruker fargevifte

Hva betyr tallene i fargekoden?

Når du skal velge farge på veggene er det uante varianter å velge mellom. Vi kjenner igjen noen av navnene som Bomull, Ocean Blue, Morgendis, Muskatnøtt og andre nøtter. Men sier disse navnene deg noe? Til en viss grad, ja. Men det går faktisk an å se fargene ganske klart for seg derom man lærer seg hva den lille koden nederst på fargeprøven betyr!

Foto av far og sønn som lager mat

Når er det lurt å kjøpe bolig?

Dette er et spørsmål mange stiller seg, og som våre økonomiske eksperter gir ulike råd omkring. Det kan være lurt å la både følelser og fornuft hvile litt, for det viktigste er hvilken situasjon du befinner deg i og hvordan dette påvirker bosituasjonen din. Ønsker du allikevel innsikt om boligmarkedet finnes det nyttig informasjon..

Foto av Interiørdesigner Line Skjellet

Interiørdesignerens tips

Hvordan velge riktige overflater og innredning til din nye bolig? Hva skal du bruke rommet til? Hvem skal bruke det? Hva slags følelse skal rommet ha? Hvilke behov har du? For å kunne hjelpe og veilede kunden må disse spørsmålene avklares. For det er ikke egen bolig designeren skal innrede - det er kundens. Det er det mange som glemmer, og fokuserer kun på det estetiske.

Foto av kvinne som smiler mot sola

Hvordan er boligens solforhold?

Mange er opptatt av solforholdene når de ser etter ny bolig. Våre selgere hjelper deg gjerne ved å peke og forklare hvor solen vil stå, og i våre prospekter finner du situasjonsplaner med forklaring på de ulike himmelretningene. Allikevel er ikke dette alltid tilstrekkelig, for det er vanskelig å se for seg hvordan solen vil stå på himmelen, eller vite om omkringliggende bygg, trær eller andre elementer vil påvirke solforholdene. Heldigvis finnes det et godt hjelpemiddel.

Foto av par som skriver kontrakt

Økonomi Guide

Når skal man overføre penger? Hvor mye? Og hvem skal jeg kontakte? Det kan være flere spørsmål som dukker opp i forbindelse med kjøp av ny bolig, og vi informerer våre kunder både før og etter kontraktsmøtet. Her er en kort beskrivelse av gangen i økonomien, fra kjøpetilbud er signert til boligen skal overtas.

Foto av kvinne som leser

Fordeler med ny bolig

Når man har kjøpt ny bolig er det en helt spesiell følelse å flytte inn, du vet at ingen har bodd der før deg! Det er første gang det blir laget pizza i helt ny stekeovn og første gang noen dusjer på badet. Helt nye minner skal bli til, i en bolig som gjenspeiler din smak.

Foto av far og sønn

Boligkjøpet - steg for steg

Som feltutbygger på Romerike får vi ofte spørsmål fra kunder rundt kjøp av ny bolig i prosjekt. Lurer du på hvordan prosessen foregår frem til overtagelse? Her presenterer vi en kort oversikt - fra man har kjøpt boligen og frem til nøkkelen er i dine hender.