Hvordan er boligens solforhold?

Hvordan er boligens solforhold?

Mange er opptatt av solforholdene når de ser etter ny bolig. Våre selgere hjelper deg gjerne ved å peke og forklare hvor solen vil stå, og i våre prospekter finner du situasjonsplaner med forklaring på de ulike himmelretningene. Allikevel er ikke dette alltid tilstrekkelig, for det er vanskelig å se for seg hvordan solen vil stå på himmelen, eller vite om omkringliggende bygg, trær eller andre elementer vil påvirke solforholdene. Heldigvis finnes det et godt hjelpemiddel.

Det finnes en app som kan være til hjelp. Med denne kan du se solens bane «live» ut i fra den datoen du velger i innstillingene. Du kan endre datoen og se f.eks om det er sol på terrassen på St. Hans-Aften.

Appen er perfekt å ta med på visning eller om du er ute og titter på noen av feltene våre. Appen bruker kameraet i telefonen og GPS-en, og så vil du i skjermbildet kunne se hvordan solens bane er over himmelen. Vri kroppen rundt og solbanene endrer seg, slik at du ser hvordan solens gang er i alle vinkler.

Sjekk solforholdene for hele året, her og nå

Solens bane om sommeren er ofte det mest interessante for de fleste. Hvor lenge kan vi sitte ute om sommerkvelden og nyte solen på terrassen? Eller, må vi montere en markise for at vi ikke må myse mot hverandre under hele grill middagen? Dersom du er på visning om vinteren kan jo dette være desto vanskeligere å forestille seg. Da er denne appen perfekt!

Har du en hindring i nærheten, eksempelvis en bolig? Da kan du stå ute på terrassen, peke telefonen mot nabo boligen, og sjekke for ulike datoer. Går solen klar av boligen, eller blir det skygge?

Du kan også sjekke grafisk i kart – eller i Google StreetView – dersom det finnes tilgjengelige bilder av dette for området der du befinner deg. Ganske praktisk.

Koster appen noe?

Vi har testet en av appene på markedet, den heter Sunsurveyor. Denne finnes både for Android og for iPhone.

Den koster ca. 119 kroner for Android og ca. 105 kroner for iPhone, men dersom du er opptatt av å finne ut detaljer om solforholdene til både boligen og hagen, er det kanskje verdt å ha den med seg på visninger?

Det finnes en Lite-versjon av appen som er gratis, men denne gir ikke muligheten for å se solbanen på skjermen – og det er jo denne funksjonen som er veldig praktisk.

Du finner appen for Android her og for iPhone her

Er du på jakt etter ny bolig? Se boligene vi har for salg under vår prosjektoversikt

 

FINN DIN BOLIG HER