Grønt boliglån - et rimeligere lån

Hva er et Grønt Boliglån?

Et Grønt Boliglån gir deg økonomiske fordeler, samtidig bidrar til gjøre en positiv forskjell for miljøet mens du realiserer dine boligdrømmer.

Dette boliglånet skiller seg fra et vanlig boliglån ved at långivere tilbyr gunstige betingelser for å investere i energibesparende og miljøvennlige boliger, eller oppgraderinger av boliger til en mer energibesparende og miljøvennlig standard. Dette kan inkludere alt fra solcellepaneler og varmepumper til isolasjon og energieffektive vinduer. Om du får et Grønt Boliglån kan du være sikker på at din bolig er komfortabel og miljøvennlig, i tillegg til at du sparer penger gjennom økonomiske fordeler!

Hvem kan få Grønt Boliglån?

Dette boliglånet gis blant annet på grunnlag av boligens energimerking. Alle boliger som har energikarakteren A eller B er kvalifisert for et Grønt Boliglån hos vår samarbeidspartner, og våre boliger vil som regel ha energimerket B-rød. Energimerket foreligger så snart boligen er oppført. Du kan lese mer om energimerkeordningen her.

Så enten du er en førstegangskjøper på utkikk etter ditt første hjem, en familie som ønsker å oppgradere til noe større, eller en eldre boligeier som ønsker å nedskalere til noe enklere og mer vedlikeholdsvennlig - så er det mulig å få et Grønt Boliglån.

Vår samarbeidspartner for Grønt Boliglån

Vi samarbeider blant andre med Totens Sparebank og deres kontorer på Råholt, her har de dyktige ansatte som kan hjelpe deg med personlig økonomisk rådgivning. Ta kontakt med Tore Aalstad eller Nina Bamrud. Kontaktinformasjon finner du på www.totenbanken.no/ansatte.

Grønt Boliglån ligger pr i dag (04.03.2024) 0,35%-poeng under nominell rente på ordinært boliglån ved lånebeløp over 2.000.000 kr, og det er mulig å få innvilget inntil 85% av eiendommens verdi. Se prisliste for mer informasjon på totenbanken.no/priser

- Trolig går det i retning av at Grønne lån blir enda gunstigere enn «ordinære» boliglån, i framtiden. Markedet etterspør dette mer og mer, og kravene til bankene blir større på bærekraftområdet både fra investorer og myndigheter. Dette er et ledd i få en mer bærekraftig utvikling og redusere klimaavtrykket fra boligsektoren. Åsmund Eidskrem, Avdelingsbanksjef Råholt, Totens Sparebank.

Kontaktinformasjon til ansatte i Totens Sparebank

 

 

SE VÅRE BOLIGER HER