Drognestunet

Sentralt og landlig – Velkommen til Drognestunet

Årnes er et hyggelig bygdesenter med småbypreg som har alle nødvendige butikker og kulturtilbud. De gamle trebygningene utgjør nærmest en paradegate fra togstasjonen og inn til sentrum av Årnes. Trekanten park har både vannspeil og skulpturer og er en hyggelig sentrumsattraksjon. Glemmer du noe på butikken når du er på vei hjem til Drognestunet er det kjekt å vite at nærmeste matbutikk bare ligger 400 meter fra boligen din.

Årnes togstasjon - En time etter at du har gått hjemmefra på Drognestunet, er du i Oslo sentrum

Årnes togstasjon - En time etter at du har gått hjemmefra på Drognestunet, er du i Oslo sentrum

Flott opparbeidet område i Årnes sentrum - Trekanten park

Flott opparbeidet område i Årnes sentrum - Trekanten park

Drognestunet har kort vei til alt du trenger i hverdagen, og samtidig er det barnevennlig og landlig. Fra Drognestunet er det gangavstand til en rekke aktiviteter og fritidstilbud. Drognestunet ligger bare en ti minutters gåtur fra Årnes sentrum, med utsikt både mot Glomma og bugnende jorder. Bor du her får du det beste av to verdener, natur og ro - byliv og fart. Les om noen av de som har flyttet inn på feltet her.

Svært mange av arbeidstakerne på Årnes pendler til jobb. Kongsvingerbanen gir effektiv togforbindelse både til Oslo, Romerike og Kongsvinger, med avganger hver halvtime i rushtiden. Fra Årnes stasjon går det buss til Oslo Lufthavn Gardermoen hver halvtime. Det tar 13 minutter å gå fra Drognestunet til Årnes stasjon. En time etter at du har gått hjemmefra er du i Oslo sentrum.

Drognestunet vil i alt romme ca 70 enheter fordelt på 2 tunløsninger, hvor begge tun får en stor lekeplass i midten. På feltet tilbyr vi nøkkelferdige boliger i ulike størrelser og prisklasser på både selveide og felles eide tomter. Felles for alle boligene er blant annet lekre moderne overflater, kjøkken med integrert hvitevarepakke, 3-4(5) soverom, vannbåren gulvvarme (evt. peis), vaskerom, hage opparbeidet med plen, romslig terrasse, carport eller garasje, biloppstillingsplass og mer. Her kan man finne noe for enhver smak.

De nyeste boligene som er lagt ut for salg på feltet er 8 stk halvpart tomannsboliger over 2 etasjer. Disse har 3(4) soverom, moderne kjøkken, gjestetoalett, vannbåren gulvvarme, terrasse og hage! Les mer om tomannsboligene her.

Spennende opplevelser nær deg

Kulturhuset på Årnes er et populært samlingspunkt på Årnes. Den tilhørende kulturkafeen tilbyr god mat enten du vil på en konsert, revyoppsetning, barneteater eller seniorkabaret. Her har både den lokale teatergruppa hatt forestilling, i likhet med blant andre Trine Rein, Øystein Sunde og Amanda Delara. Årnes kino har tre topp moderne kinosaler og har premierer på alle de største filmene. Årnes bibliotek er landskjent for sitt gode og innovative tilbud.

Aanerud bakeri har vært en institusjon i generasjoner. I 2021 feiret de 100 år. Bakeriet er plassert midt i sentrum og er populært både som lunsjplass og for å kjøpe litt godsaker til helgekosen. I Årnes sentrum er det ellers alt fra banker og frisører til apotek og vinmonopol. De siste årene har Årnes fått et bredt utvalg av spisesteder, både til lunsj og middag. Det er mulig å få alt fra sushi og pizza til italienske retter og norsk husmannskost.

Er du glad i å trene, eller kanskje å gå tur med familien?

For den naturinteresserte er Drognestunet en drøm. Det er knappe ti minutter å gå for å komme inn i skogen. På vinteren kjøres det opp skiløyper like bortenfor husene og inn i et stort nettverk av turløyper (se kartet lenger ned). På sommeren er det merkede turløyper som strekker seg mange mil innover i skogen, ja helt til Sverige om man vil. Nylig er Elvestien som går fra Årnes og langs Glomma opparbeidet og tilrettelagt av frivillige. Langs Elvestien ligger Høieparken, som er en opparbeidet park med sitteplasser, treningsmuligheter, volleyballbane og Discgolfbane. På www.ut.no finner du mange fine turløyper, blant annet kart over Elvestien og turløype til Dragsjøhytta.

Nes har flere badeplasser. Den nærmeste er Veslesjøen, som ligger noen få kilometer fra Drognestunet. Veslesjøen er et populært utfartsmål på godværsdager med sin store gresslette og sandstrand i det varme vannet. Daskerudstranda, langsmed Glomma, ligger en kort kjøretur fra Årnes og tilbyr friskt Glomma-vann på sandbunn i nærheten av det idylliske industriarbeidermuseet. For de som trives med innendørs bading ble Nes svømmehall bygget for noen få år siden, og har populære aktivitetstilbud til alle aldersgrupper hele året. Svømmehallen har tre bassenger, stupetårn på fem meter og en populær vannsklie.

Hva med et forfriskende bad i Veslesjøen?

Hva med et forfriskende bad i Veslesjøen?

Flotte turopplevelser - lettere å komme seg ut

Flotte turopplevelser - lettere å komme seg ut

Turer og badeplasser i området

Turer og badeplasser i området

Nes har enorme skogsområder, og i areal er kommunen større enn Oslo kommune. Det gir gode muligheter for den som vil ha friluftsliv der det har vært minst mulig menneskelig inngripen. I skogsområdene er det en rekke fjelltopper med god utsikt og vann som egner seg både til bading og padling.

En av Norges eldste kirkeruiner kan sees fra Årnes. Kirkeruinene på Nestangen ligger der hvor Norges to største elver møtes. På 1100-tallet ble kirken bygget der hvor Glomma og Vorma møtes. Kirkeruinene er godt bevart og er et yndet rekreasjonsområde for nesbuene.

Kirkeruinene på Nestangen der hvor Norges to største elver møtes

Kirkeruinene på Nestangen der hvor Norges to største elver møtes

Venner, minner og medaljer

Nes har et svært rikt lag- og foreningsliv, som gir et meget godt fritidstilbud både til ung og gammel. Svært få aktiviteter har ventelister. I Nes er det en aktiv skigruppe som har fostret eliteløperne Tiril og Lotta Udnes Weng. Det er et aktivt ridesenter som har tilbud til alle aldersgrupper. Nes Turn trener i Neshallen og samler hver uke flere hundre gymnaster til et bredt tilbud. Raumnes & Årnes IL har tilbud i alt fra fotball og håndball til friidrett og basket. Nes-Årnes speidergruppe er en av de mest aktive speidergruppene i regionen. Nes Ishockeyklubb har sin egen ishall bare fem kilometer fra Drognestunet.

Full barnehagedekning på Årnes

Fra Drognestunet til den nærmeste barnehagen tar det kun seks minutter å gå. Nes kommune har full barnehagedekning og det er både kommunale og ulike private barnehager i nærheten til Drognestunet . For hjemmeværende foreldre har kommunen et tilbud om Åpen Barnehage i Årnes sentrum.

Både Årnes skole, Runni ungdomsskole og Nes videregående skole ligger sentralt plassert på Årnes, og det er trygg skoleveg til alle disse. En kort busstur fra Årnes ligger også Hvam videregående skole, som er en av norges eldste landbruksskoler, og som nå har alt fra media og idrett til landbruk og energi på fagplanen.

Nes kommune har som visjon «Det gode liv der elvene møtes». På Drognestunet får du mulighet til nettopp dette, en rimelig bolig i et godt nærmiljø som har nærhet til storbyen.

Dronefoto fra feltet med Årnes sentrum og Glomma i bakgrunn

Dronefoto fra feltet med Årnes sentrum og Glomma i bakgrunn

Tomannsbolig med god plass til alle du er glad i

I tomannsboligene på Drognestunet blir det åpen løsning mellom kjøkken og stue, med god plass til spisestue, stuemøblement og tv-krok, mer enn nok plass for å kunne innta fredags-taco og Skal vi danse til helgekosen. Stueløsningen har store vindusflater som sørger for lyse og trivelige oppholdsrom. Veggene kles med veggplate i en lekker dempet blå-tone, som vil gi mer dybde i rommene. Det vil være mulig å endre farge på veggplatene. Veggplatene er produsert av Huntonit, godkjent av Astma og Allergiforbundet, og er lette å vedlikeholde. Gulvene får en moderne tre-stavs parkett i hvitlasert eik.

Det er vannbåren gulvvarme i 1. etasje, som vil gi en god varme i hele boligen, perfekt for små føtter som fryser lett. Ønsker du peisovn vil dette være mulig å levere mot tillegg i pris. Fra stuen er det utgang til terrasse med levegg mellom enhetene. I tillegg får du egen privat hage, samt tilgang til stort felles grøntområde og lekeplass. Hagen leveres med ferdigplen.

I 2. etasje finner du bad/vaskerom, gang/trapp, 3 soverom, og egen loftstue som det er mulig å gjøre om til ekstra soverom. Badet er flislagt med hvite fliser på vegg og grå/sort fliser på gulv, og får en moderne baderomsinnredning med skuffer, vegghengt toalett og innfellbare dusjvegger. Det leveres opplegg til vaskemaskin og tørketrommel på badet, men det vil også være mulig å få dette levert i bod i 1. etasje slik at man får et separat vaskerom. 

I tillegg til bod inne blir det bra med oppbevaringsplass i sportsbod og bod utvendig i tilknytning til carport.

Tomannsboliger med egen hagedel

Tomannsboliger med egen hagedel

Store vindusflater og plass til spisebord, sofagruppe og TV-krok

Store vindusflater og plass til spisebord, sofagruppe og TV-krok

Flere boliger kommer for salg

Meld interesse i dag for å holde deg oppdatert om boligprosjektene som kommer på Årnes.

Fordeler med en helt ny bolig

En nøkkelferdig bolig betyr at du får nøkkelen i hånda, og kan åpne døren til din nye bolig hvor alt er klart. Du kan flytte rett inn, uten å måtte tenke på maling, oppussing av bad eller vinduer som må skiftes. Gode muligheter for tilvalg gjør at du kan få det akkurat slik du ønsker i ditt nye hjem. Les mer om alle fordelene med en ny bolig her.

Ta kontakt 

Har du spørsmål om Drognestunet, eller ønsker du prospekt og prisliste? Ta kontakt med Hanne N. Breen, på telefon 90 88 34 31 eller på e-post hanne.breen@i-bolig.no