Pendlerliv fra rekkehus på Råholt

To veltrente ganer fra Oslo, Petter og Karin, fikk smaken på enkel pendling og boliger i gladfarger

Publisert 23. april 2024

Endelig er våren her og sola varmer når vi går ut av bilen på Ladderudløkka. Hele boligfeltet bader i sol og vi observerer at mange i nabolaget har begynt å sette ut hagemøblene. Gresset har ikke blitt grønt helt enda, og hekkene er fortsatt litt nakne etter vinteren, men det er tydelig at de store arealene mellom rekkehusene blir grønne og frodige når det blir sommer og grønt i gresset.

Petter møter oss smilende i døra. Han bor her sammen med samboer Karin, og to små på 2 og 4 år. I dag er barna i barnehagen så vi kan sette oss ned med det samme og ta en prat mens fotografen svinser rundt og tar bilder.

Boligprosjektet har fått mye oppmerksomhet på grunn av variert arkitektur og en gjennomtenkt farge- og landskapsplan

Boligprosjektet har fått mye oppmerksomhet på grunn av variert arkitektur og en gjennomtenkt farge- og landskapsplan

«Vi falt veldig for arkitekturen på boligene, og et fargeuttrykk som vi kjenner igjen fra Nordre gate på Grünerløkka» sier Petter og fortsetter «Det er så kult at de ikke er like, og at det er en blanding av rekkehus og leiligheter. Det skaper et helt spesielt uttrykk, og det gjør at det blir en god miks av beboere her.» «Vi er også utrolig glade for fargene på husene. Vi liker ikke grått og skjønner ikke helt hvorfor det er blitt en sånn «go to» farge her i Norge» sier Petter oppgitt. At de er glade i farger bekreftes av fargevalgene inne i huset også. Veggene her vi sitter har en delikat og behagelig grønntone, og det er ingen grå vegger å se. Et tett samarbeid med Talo ArkitekturKOI Fargestudio, og landskapsarkitekt i Norconsult har  resultert i et rikt og variert prosjekt.

«Jeg falt også veldig for takterrassen, og vi har store planer for den i sommer» legger Karin til før Petter fortsetter «Vi skal bygge utekjøkken og lage en hyggelig sittegruppe der oppe. Det blir årets prosjekt».

Kunne du tenke deg å bli naboen til Petter og Karin? Se hvilke rekkehus som er igjen for salg i prosjektet her

«Vi gleder oss til å ta fatt på sommerens prosjekt med å lage utekjøkken og fin sittegruppe her på takterrassen» sier Petter og Karin

«Vi gleder oss til å ta fatt på sommerens prosjekt med å lage utekjøkken og fin sittegruppe her på takterrassen» sier Petter og Karin

Perfekt for pendling med kort vei til Oslo og Gardermoen

Karin er kokk og jobber i Oslo. Hun pendler med toget, og på sommeren er det enklest å sykle bort til stasjonen. På vinteren går det buss rett nedenfor boligen som korresponderer med toget. Petter driver eget firma innen vinimport og reiser en del i jobben. Da er det utrolig praktisk å bo i nærheten av Gardermoen, og å ha et eget rom til kontorarbeid.

Det å bo på Ladderudløkka gir deg en perfekt blanding av rolige og naturnære omgivelser, og en sentral beliggenhet. Det kan ved første øyekast virke som vi er langt utenfor all far vei, men sannheten er at det er kun 2,8 km til Eidsvoll verk togstasjon, og med toget er du i byen på en liten halvtime. Det er kort vei til butikker og handelssentrum. Hele 6 matbutikker ligger innenfor en 3-km radius fra boligen, og på kjøpesenteret på Råholt finner du stort sett alt du trenger.

Smart planløsning og stor takterrasse

Paret falt veldig for denne boligtypen som er én av tre typer rekkehus på feltet, i tillegg til 2-,3- og 4-roms leiligheter. Denne planløsning har 3 etasjer, der hvert plan har sine egne soner. Oppholdsrommet i første etasje er åpent og fint mellom kjøkken, spisestue og stue. «Vi ønsker ikke å ha TV i denne etasjen så det er helt supert med en TV-stue i øverste etasje. Det er enklere å engasjere hele familien når det lages middag uten forstyrrelser» sier Petter og fortsetter «Vi elsker å lage mat, og det er så hyggelig å gjøre matlagingen til et felles prosjekt». De ser på hverandre og smiler, og det er tydelig at dette er viktig for begge to.

Tilvalgsmuligheter gjorde at de kunne forme kjøkkenet til sitt behov, og fikk et smart og funksjonelt kjøkken.

Tilvalgsmuligheter gjorde at de kunne forme kjøkkenet til sitt behov, og fikk et smart og funksjonelt kjøkken.

Kjøkkenet er ikke så stort, men smart og funksjonelt. De hadde mulighet for å gjøre tilvalg og fikk derfor utforme kjøkkenet så de fikk det akkurat slik de ønsket. Med en lidenskap for mat er det eksklusivt å kunne går ut i skogen og sanke sopp på høsten. «I fjor fant vi så mye sopp i skogen rett bak her at vi ikke kunne plukke med oss alt» ler Karin.

Det er mange rom i boligen, og det er praktisk med to stuer, to bad, vaskerom og ekstra toalett når man er flere i hus

Det er mange rom i boligen, og det er praktisk med to stuer, to bad, vaskerom og ekstra toalett når man er flere i hus

Lavere strømregning og ingen oppussing

Det som er spesielt godt med en ny og moderne bolig er de smarte løsningene som vannbåren gulvvarme. Det gir en god og jevn varme i huset, og ikke minst en mye lavere strømregning.
«Jeg er jo litt handy, men langt fra en håndverker så det har vært skikkelig luksus å flytte rett inn i en helt ferdig bolig» sier Petter og smiler stort. «Det har vært utrolig lite servicearbeid med boligen ved- og etter overtakelse, og det som har vært har blitt fikset raskt» legger Karin til.

Les mer om fordeler ved å kjøpe ny bolig her

God informasjon fra utbygger

Huset var ikke bygd når de kjøpte, så de har fått være med underveis i hele prosessen, og før ferdigstillelse av boligen ble de invitert for å komme å se. «Noe vi satt ekstra stor pris på var at vi fikk kikke på hvor alle stenderne var før de satt opp panelet på veggene. Da var det så enkelt å planlegge alt som skal henges opp når vi flyttet inn» sier Karin engasjert.

«Vår kontaktperson i i-Bolig har vært enkel å få tak i, og det har vært trygt og godt å ha en fast kontaktperson gjennom hele prosessen. i-Bolig fremstår veldig profesjonelle, og det er godt å se at de har gode team på alle fagområdene som samarbeider godt, det gir ekstra trygghet» sier Petter, og Karin nikker bekreftende.

Gjennom byggeprosessen har de blitt invitert for å komme å se boligen før ferdigstillelse

Gjennom byggeprosessen har de blitt invitert for å komme å se boligen før ferdigstillelse

Et barnevennlig sted å bo

Fra stuen er det utgang til markterrasse som grenser rett til et barnevennlig fellesareal. På vinteren blir det en flott akebakke med sittebenker og bålpanne på toppen. «Det er så hyggelig når mange i nabolaget samles her. Vi tenner i bålpanna og griller pølser på pinne mens barna aker og koser seg» sier Karin engasjert. På sommeren blir det et naturlig samlingspunkt for barna som bor på feltet, og foreldrene kan sitte på terrassen og følge med. I tillegg er det mange fine fellesarealer med blant annet frukttrær på fruktløkka, og flere grønne løkker kommer når resten av feltet blir ferdig bygget.


De har også god erfaring med barnehagen på Råholt. De ansatte har høy kompetanse, det er godt sammensatte barnegrupper, og engasjerte ansatte som ønsker å jobbe i barnehage og gi barna en god hverdag. Sønnen deres blomstret i utvikling og trivsel når han startet i barnehagen her.

Foto fra tidligere i vinter når akebakken kunne brukes til aking. Men det er mulig å bruke akebakken hele året, her samles beboere for å grille og hygge seg sammen ved bålpanna

Foto fra tidligere i vinter når akebakken kunne brukes til aking. Men det er mulig å bruke akebakken hele året, her samles beboere for å grille og hygge seg sammen ved bålpanna

Mye gøy å finne på for hele familien

Her er det kort vei til skogen, og det er mange idylliske turstier i området rundt Mistberget. Tar du turen opp til Mistberget utsiktstårn får du en helt fantastisk utsikt. Det er et deilig sted å bo på sommeren. «Vi drar ofte til Hurdalsjøen for å bade når det blir skikkelig varmt» sier Karin. Petter er glad i å klatre og han tar ofte med sønnen Oskar på Høyt Under Taket på Letohallen, som har blitt deres felles aktivitet. I tillegg er det svømmehall på Råholt, og barna har fått testet ut turn på Jessheim. På vinteren preppes det mange skiløyper i nærområdet så det er et eldorado for langrennsentusiaster. «Det er så mange aktivitetstilbud for barna her, og ikke minst mye vi kan finne på sammen som en familie» avslutter Petter.

Karin og Petter elsker farger og skjønner ikke hvorfor grått har blitt en «go to» farge her i Norge.

Karin og Petter elsker farger og skjønner ikke hvorfor grått har blitt en «go to» farge her i Norge.