Familieidyll en kort togreise fra Oslo

Daniel og Kaja flyttet fra Oslo til Nittedal og fikk akkurat den stilen de ønsket

Publisert 14.05.2024

Vi svinger inn til Kruttverksporten på Rotnes i Nittedal, hvor vi snart er i mål med ferdigstillelse av 26 familievennlige rekkehus. Det store området nedenfor boligene gir et tydelig bilde på hvor flott det kommer til å bli her når de siste enhetene står klare, og det blir et grønt teppe helt inn mot skogen. Rekkehusene er malt ton i ton i delikate beige farger, og man legger merke til de fine takterrassene over inngangspartiene med en gang.

Bilfritt, barnevennlig og gode naboer

Kaja og Daniel bor her med sine tre barn. Kaja er hjemme i permisjon med tvillingene på 10 måneder, og storebror på 3 år går i barnehagen rett ved. Det er utrolig godt tilrettelagt for barnefamilier her, både med fine lekeplasser og praktiske møtesteder på feltet, men også flere barnehagemuligheter rett i nærheten. Internveiene på feltet her er bilfrie så det gir en ekstra trygghet for barna som leker her.

Mange av barnefamiliene som flytter hit har ikke tilknytning til Nittedal fra før så det er lett å komme i kontakt med naboene. «Jeg har fått mange gode venner her, og det er flere som er i permisjon samtidig, så det er helt perfekt» Sier Kaja før hun fortsetter «felleskapet her er skikkelig koselig. Det er bare å ringe på hos naboen om du trenger en kopp sukker eller noe. Det er litt deilig med mindre forhold enn det er i Oslo. Her blir man fortere kjent med både naboer og foreldre i barnehagen».

Foto av Kaja og tvillingene, og de nærmeste lekeplassene på området

Kaja syns det er ekstra hyggelig at det er flere på boligfeltet som også er hjemme i permisjon samtidig som henne

Enkel pendling til Oslo

Daniel jobber i Oslo og tar toget inn til byen hver dag. Han kjører opp, og leverer sønnen i barnehagen på vei til stasjonen. Togstasjonen ligger her på Rotnes, så du kan gå dit på 20 minutter, ta sykkelen på sommeren, eller ta bussen som går rett ved. Ved stasjonen er det også en stor pendlerparkering som Daniel bruker daglig. Med toget er du i byen på rundt 30 minutter. «På grunn av trafikken inn til Oslo i rushtiden er det ikke aktuelt å ta bilen, men det er så enkelt med toget at jeg tror jeg hadde tatt kollektivt uansett, mye trafikk eller ikke» Sier Daniel.

Kunne du tenke deg å bli nabo med Daniel og Kaja? Se hvilke boliger som er ledige på feltet her.

Foto av Daniel på kjøkkenet rekkehuset

«Ingen av oss er særlig handy så det var perfekt for oss å kjøpe en helt ny bolig» Sier Daniel

Nærhet til butikker og handelssentrum

Kaja som er hjemme i permisjon syns det er deilig med bussen som går direkte til Strømmen storsenter fra nærmeste bussholdeplass. «Denne bussen går videre til Ahus så det er veldig praktisk for de som jobber der» legger Kaja til. Mosenteret her i Nittedal går de til på litt over 5 minutter, der har de blant annet Coop Mega, Apotek, Vinmonopol og rundt 30 forretninger. I samme område ligger også Rema 1000. Tar de bilen tar det rundt 20 minutter til Lillestrøm, 30 minutter til Oslo sentrum, og knappe 40 minutter til Gardermoen.

Foto av kjøkkenet i rekkehuset

Kaja og Daniel utvidet kjøkkenet så det ble mer benk- og skapplass

Deilig med ny bolig

«Når vi så etter bolig fant vi ut at vi måtte ut av byen for å kunne kjøpe noe annet enn et oppussingsobjekt» forteller Kaja før Daniel fortsetter «Vi ønsket oss en ny bolig da vi hadde et barn, og ventet to til. I tillegg er vi ikke så veldig handy noen av oss, så vi var ikke i modus for et stort prosjekt akkurat nå»

Les mer om fordelene med ny bolig her

Foto av stue og to av soverommene i rekkehuset

Det er mange rom i boligen, og det er praktisk med to stuer og to bad når man er flere i hus

Flere tilvalg og en tålmodig byggeleder

Når prosjektet ble lagt ut la Daniel og Kaja merke til denne enheten som lå i enden helt nederst på feltet. De noterte seg salgsstart så de var klare til å legge inn bud. De var blant de første som kjøpte, og har fått være med på å tilpasse boligen gjennom materialvalg på gulv, vegger, bad, og tilpasninger av kjøkkenet. «Jeg tror kanskje vi er de som har gjort flest tilvalg og jeg syns vår kontaktperson hos i-Bolig har vært utrolig tålmodig med oss» Sier Kaja og smiler

«Det kan godt hende han var litt lei av alle spørsmål og ønsker fra oss, men det viste han aldri» ler Daniel. «Vi fikk muligheten til å gjøre tilvalg utover det som stod oppført i tilvalgsprogrammet så lenge det var fra samme leverandør, så det var helt fantastisk» legger Kaja til på vei ned trappen for å hente tvillingene som akkurat har våknet. To trøtte jenter på 10 måneder blir plassert ved bordet for å få seg litt lunsj. Daniel går ut på kjøkkenet for å smøre noen brødskiver, mens vi fortsetter praten. Den åpne løsningen mellom kjøkkenet, spisestuen og stuen gjør at vi kan fortsette samtalen selv om én er på kjøkkenet.

Foto fra begge badene i rekkehuset

Takstmann meldte tilbake at det var ikke ofte han opplevde at ting var så i orden som her.

Skreddersydd kjøkken og takstmann ved overtakelse

Etter å ha sett på de originale tegningene av kjøkkenet, ønsket Kaja og Daniel å utvide kjøkkenet. De valgte å trekke benkeplaten lengre ut mot spisestuen og på den måten få litt mer benkeplass, og skapplass. Resultatet ble at kjøkkenet fikk en mer glidende overgang mot spisestuen. De valgte slette vegger i stuen istedenfor malt panel.

«Kontaktpersonen hos i-Bolig var også utrolig flink til å komme med forslag til løsninger for en enklere hverdag, som for eksempel smart lys-styring i alle etasjer» sier Kaja og viser at hun kan slukke alle lys i etasjen under med bryteren ved trappen. Ved overtakelse av boligen hadde paret med seg egen takstmann for å sikre at alt var i orden. Han meldte tilbake at det var ikke ofte han opplevde at ting var så i orden som her.

Foto fra hovedsoverommet

Trygt og fint med tre soverom i samme etasje, sier Daniel.

Hjemmekontor og 2 garasjeplasser

«I tillegg til plasseringen var det romløsningen vi falt for med denne boligen. Det er så trygt og fint med tre soverom i samme etasje. I tillegg er det et soverom i underetasjen som fungerer perfekt som gjesterom og hjemmekontor» forteller Daniel. Den åpne løsningen i 1. etasje mellom kjøkken, stue og spisestuen er helt perfekt for familieliv og felles middager. I tillegg syns de at det er supert med en ekstra stue i underetasjen, spesielt når barna blir litt større og vil ha mer privatliv med venner. Nå fungerer TV-stuen mest som lekerom. «Vi kommer også til å sette pris på to bad etter hvert som barna blir eldre» sier Kaja.

Garasjeanlegget har innkjøring i starten av feltet, men det er dør ut til gaten de bor i, så det er kort vei å gå til bilen. Det følger med to parkeringsplasser til hver enhet, og det er tilrettelagt for el-bil lader.

Foto av Daniel på hjemmekontoret, kjellerstuen og terrasse i nabobygget

Soverommet i underetasjen fungerer perfekt som gjesterom og hjemmekontor, forteller Daniel. (Foto over fra terrasse er fra nabobygget)

Sommeren i Nittedal

Kaja og Daniel ble foreldre for andre gang i juni, rett før overtakelsen av boligen. Naturlig nok ble forrige sommer litt hektisk, men de ser frem til en ny sommer i Nittedal. Daniel er fra området, men det er mange år siden han flyttet innover til Oslo. «Jeg vet at det er mange fine turstier i Nordmarka med inngang fra Rotnes. Her ligger også Høldippeldammen med en fin badeplass som vi skal utforske denne sommeren» Sier Daniel før han flytter fokus tilbake til rekkehuset «Vi har planer om å gjøre klart uteområdene nå til sommeren» sier Daniel og går bort til stuevinduet. «Her skal vi ha hekk rundt hagen og opp på siden mot inngangspartiet. Vi får en fin liten uteplass på fremsiden også».

Foto av Ørfiskebekken som renner nedenfor boligene, og fra terrassen

«Det er så idyllisk å ta med seg en kaffekopp ut på verandaen og bare lytte til stillheten og klukkingen fra bekken» sier Kaja

Uteplasser på begge sider av rekkehuset

Rekkehusene er bygd slik at det er uteplasser på begge sider så det er muligheter for sol store deler av dagen. Hagen og markterrassen, samt verandaen utenfor stuen ligger sørøstvendt, og takterrassen ligger nordvestvendt. Dette rekkehuset ligger med hagen ned mot skogen og bekken som renner nedenfor. «Det er så idyllisk å ta med seg en kaffekopp ut på verandaen og bare lytte til stillheten og klukkingen fra bekken» sier Kaja drømmende før hun avslutter «Det er så rolig og fint her på dette feltet».