En enklere hverdag på Årnes

En enklere hverdag på Årnes

Publisert 28. juni 2021

Tre forventningsfulle smil møter oss før overtagelse utenfor ny bolig. Solen skinner og den nye takterrassen roper etter å bli møblert og dekorert med planter og lys, her skal de nye eierne nyte sene sommerkvelder med utsikt mot Årnes sentrum. Vi stiller familien Utne noen spørsmål om det nye boligkjøpet.

- Hvorfor ble det enebolig i kjede på Drognestunet?
- ­Vi hadde et stort hus som vi ønsket å flytte ut av i og med at barna vokser ut, men vi var ikke helt modne for leilighet enda. Så vi begynte å titte rundt, sier Haakon.

Haakon og Randi utenfor ny bolig med Markedskonsulent fra i-Bolig

Haakon og Randi Utne utenfor ny bolig med Markedskonsulent fra i-Bolig

- Vi så dette prosjektet og fant ut at vi likte romløsningen bra, overtar Randi
- Så vi var i kontakt med Hanne N. Breen, som viste oss rundt i en av de første boligene som ble bygget, og så …
-.. også ville du ha større stue, skyter Haakon spøkefullt inn. Randi ler med.
- Sånn sett var det fint at ikke boligen var helt ferdig, og vi hadde det ikke travelt heller.

Frem til nå har de bodd i en stor bolig over 3 etasjer med 6 soverom som etter 20 år begynte å trenge nødvendig vedlikehold, forteller Randi. Det var valget mellom å pusse opp eller finne noe nytt. 

Familien Utne signerte kontrakt med i-Bolig våren 2019 og har siden da ventet i spenning så å si bokstavelig talt, de har nemlig ventet på at Hafslund skulle få flyttet høyspentlinjen før byggingen av drømmeboligen kunne starte.

Gaten på Drognestunet der familien Utne bor

Innerst i veien her på Drognestunet har familien Utne kjøpt ny enebolig i kjede

- Hvordan synes dere prosessen ved kjøp av nybygg har vært?
- Vi har riktignok ikke kjøpt ferdig prosjektert bolig tidligere, forteller Haakon
- Men huset vi bodde i på Tomteråsen satte vi opp selv helt fra grunnmur.. så vi så frem til TEK17, ler han. Han har nok erfart at det er mange regler og dokumenter å forholde seg til når man skal være byggherre selv.
- Prosessen ved kjøp av denne boligen synes vi har gått bra. Vi hadde fin dialog først med selger og deretter byggeleder. Vi visste at det var noen begrensninger vi måtte forholde oss til, men vi ville gjerne ha et utbygg, og vi fikk ordnet det slik at vi fikk den størrelsen vi ønsket på stuen. Også har det vært åpent for at vi kan velge tilvalg som vi ønsker, og vi har satt pris på åpenhet og god dialog rundt pris.

I tillegg til større stue har paret gjort tilvalg på bad, vegger og kjøkken.

Vi har allerede fått et tydelig inntrykk av at det Randi liker aller best er den store stuen, men vi stiller allikevel spørsmålet,
- Hva liker dere best ved den nye boligen?
- Den store stuen. Også er vi glade nå for at vi slipper tre etasjer. I tillegg er takterrassen veldig fin, også har vi fått støpt større terrasse på andre siden. Der var det egentlig ment å være platting, men der har vi planer om å legge fliser blant annet.
- Vi har vel faktisk støpt på en ca 50 kvm, sier Håkon
- Og tanken er å sette opp en glass-vegg med tak over fra terrassedøra og ut siden på tilbygget, slik vi hadde der vi bodde tidligere.

Haakon peker og forklarer hvordan man kommer seg til lysløypa

Haakon peker og forklarer hvordan man kommer seg til lysløypa

Haakon Utne og Jan Børresen fra i-Bolig, på kjøkkenet i den nye boligen til Utne

Haakon og Jan Børresen fra i-Bolig, på kjøkkenet i den nye boligen

- Hva ville dere sagt til noen som vurderer å kjøpe bolig på Drognestunet?
- Nå har vi ikke bodd her enda, men med tanke på bygge- og kjøpsprossessen så synes vi det har vært kjempefint. Og i forhold til å bygge selv, så ser vi jo at man får mye hjelp her i denne prosessen. Det er noen som ivaretar deg hele veien, så det har vært veldig positivt.
- Og Årnes sentrum har alt. Jernbanen, Kulturhuset… også er det nært til turmuligheter. Vil liker oss på tur, og det er blant annet bare å gå veien her og over åkeren til fine turmuligheter, forteller Håkon.
- En del av jordet holdes upløyd slik at vi kan følge en stripe bort til skogen her borte. Der er det blant annet lysløype så vi kan gå fine skiturer om vinteren. Håkon peker mot jordet som ligger få meter fra boligen.

- En annen ting vi synes er fint, er at vi begge to jobber på Årnes, så nå kan vi gå til jobb, forteller Randi som jobber på Årnes barneskole. Haakon jobber på Rådhuset og kan nesten se kontoret fra gårdsplassen.

Vi gratulerer de nye eierne med splitter ny bolig, og de overtar nøkkelen fra Jan Børresen hos i-Bolig. Nå gjenstår det å flytte inn det som er av møbler, folk og dyr, så kan skiene hentes frem fra sportsboden når jordet til Drognes atter en gang ligger hvitt inn mot eventyrlige skoger - Men først skal sommeren nytes!

Oversiktsfoto av Drognestunet

Oversiktsfoto av den nordlige delen av Drognestunet

 

 

FINN DIN BOLIG HER